بهرام نوری
در تئاتر اشک و لبخند را با هم تجربه میکنیم

بهرام نوری کارگردان نمایش «سگ لرزه» معتقد است: قرار است در تئاتر، اشک و لبخند را با هم تجربه کنیم و در همان لحظه که تماشاگر از یک کنش کمدی وار از خنده روده بر میشود از تلخی رویداد هم آگاه بشود.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در گیلان، نمایش سگ لرزه در اسفند سال گذشته در رشت به روی صحنه رفت و مورد استقبال تماشاگران رشت واقع شد کارگردانی این اثر را بهرام نوری از هنرمندان مطرح گیلان برعهده داشت. بهرام نوری از آن دست هنرمندان تئاتر است که کمتر به گفتگو و مصاحبه تن میدهد. چرا که اعتقاد دارد هنرمند تئاتر ،با هنرش بر روی صحنه حرف میزند با این وچود با ما پای گفت و گو نشست
بهرام نوری از سال ۱۳۷۳ وارد هنرستان نمایش در کرج شد.همزمان بازی در تئاتر را شروع کرد. بازیگری نویسندگی و کارگردانی را بعد از تجربه در دانشگاه تهران وتحصیل در رشته ادبیات نمایشی به صورت حرفه ای ادامه داد و تا به امروز در بیش از ۳۰ عنوان نمایش به عنوان بازیگر نویسنده و کارگردان روی صحنه بوده است.
او از سال ۱۳۸۰ تولید نمایش های رادیویی را تجربه کرد و بیش از هفتاد جایزه در فستیوال های بین المللی و داخلی کسب کرد از جمله : Abu 2020 ،urti_ 2021 ،اجلاس جهانی صدا ۱۳۸۸،جشنواره بین المللی تئاتر فجر ۱۳۹۳ و ۱۴۰۲ ،جشنواره بین المللی پژواک۱۴۰۴
بهرام نوری در پاسخ به این سوال که چرا متن سگ لرزه را برای کارگردانی انتخاب کردید گفت:من با نمایشنامه سعادت لرزان مردمان تیره روز استاد علیرضا نادری سالها پیش با دوستانم در بخش نمایشنامه خوانی جشنواره مهر کاشان حضور داشتیم و جوایز ارزشمندی را هم دریافت کردیم و با نظر و پیشنهاد گروه تصمیم گرفتیم به شکل صحنه ای هم اثر را اجرا کنیم . بعد از تغییراتی در متن؛ نمایشنامه سگ لرزه بر اساس آن نمایش نوشته شد.
او چالش اصلی تئاتر در رشت را مکان تمرین و بازیگر حرفهای دانست و افزود: چالش همیشگی در تئاتر این روزهای رشت جدای از محل مناسب برای تمرین، حضور بازیگران آماده از نسل های متفاوت هست که البته در این بخش شانس داشتم و بازیگران دلخواهم را انتخاب کردم.
بهرام نوری معتقد است با وجود فضایی تلخ در این نمایش اما به دلیل برخورداری از روح واقع گرایانه و به دور از کلیشه های تکراری و عنصر همزادپنداری، نمایشهایی با این سبک، سگ لرزه ضمن ارتباط خوب با تماشاگر، به نوعی نیاز مخاطب امروز تئاتر نیز هست و افزود: اغلب دوستان اهل هنر با اجرا ، بازی ها، دکور و پیام نمایش ارتباط خوبی گرفتند.
این کارگردان درباره این که چرا زمانی که اغلب کارگردان ها به سمت اجراهای های طنز رفتهاند نمایشی با این مضمون رو تولید کرده است، توضیح داد: تئاتر قرار نیست فقط بخنداند. بلکه حداقل در تئاتری که گروه من تولید می کند قرار هست اشک و لبخند را با هم تجربه کنیم و در همان لحظه که تماشاگر از یک کنش کمدی وار از خنده روده بر می شود از تلخی رویداد هم آگاه بشود .